Kireçlenme, kemiklerin ucunda yer alan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Giderek kötü davranışatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye temellayabilir. Bu hâlet vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıayalr. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan bir küme görülür. Başkaca alçak gaile dökmek gibi zorlu fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, elan bir küme rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da omurga nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, dal, bel ve temelinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanmaı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gür bereketli sutaş tüketin. Kez, eklemlere takviye sağlamlar. Bu yüzden her ruz en az 8 çamçak sutaş midemek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde süt, kefir, ayran gibi koca kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Sebzevat ve meyve tüketin. Kemik sağlamlığı midein, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti koca olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin bir küme gelgelı sonucunda idrarla alay malay kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik sağlamlığını vikaye etmek midein kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından gani bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 bakımından gani olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını yararlı yönde etkiler. Yeşil çay midein. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil olduğu midein, kemiklere takviye evet. Başkaca kireçlenmeden meydana gelen vecalara ve şdavranışkinliğe bile düzgün gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak midein yemeniz gerekenler; Meydana getirilen boşlukştırmalara gereğince meyve ve zerzevat bakımından gani beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin yüksek birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.